« Vissza az E-könyveinkhez

Ez a kiadványunk egy egész mini e-könyv sorozat, amelynek segítségével megtanulhatod, hogyan kell kiegészítendő kérdő mondatokat megfogalmazni, illetve adott mondatrészekre rákérdezni. Ragyogó kiegészítése a Kérdezz könnyedén című e-könyvünknek.

Betekintés (kattintással nagyítható)
A 3 tagból álló sorozat összesen 200 kiegészítendő (azaz kérdőszót tartalmazó) kérdő mondatot dolgoz fel, amelyeket ugyanennyi kijelentő mondatból vezettünk le, színnel jelölve a kijelentések azon mondatrészét, amelyre rákérdeztünk. Természetesen minden angol mondat alatt megtalálható a magyar fordítás, illetve meg is lehet hallgatni az angol példamondatokat.
A legtöbb példamondatot kérdőszó szerint kategorizáltuk, ám a 2. és 3. kötet végén olyanokat is lehet találni, ahol ugyanarra a kijelentésre több kérdéssel reagálunk, a kijelentő példamondat különböző részeire rákérdezve. Ezeknél a példáknál jól megfigyelheted egyebek mellett azt is, hogy az angol szórend mennyire kötött.
Az egymást követő részek egyre nehezednek nyelvileg; míg az első kötetben csak nagyon kezdő szintű, alap kérdések és szerkezetek szerepelnek, a harmadik kötetben már A2 szintű mondatokat is lehet találni.
Töltsd le ingyen!
Az inkább képernyőn történő olvasásra ajánlott könyvecskékben található szócikkek szóalakjaihoz és példamondataihoz tartozó hanganyagok ingyenesen elérhetők az alábbi linken:
Hanganyagok
A kiadvány példamondataiból készült online gyakorlatok a Privát online tanfolyam nevű termékünk Teljes beszédfejlesztő csomagjának (vagy az A1-A2 csomagjának) előfizetői számára érhetők el.
Ez a fent említett termékünk - az első ide kapcsolódó gyakorlati leckével együtt - azonnal, ingyenesen, regisztráció nélkül kipróbálható az alábbi linken:
Ha a Facebook applikáción keresztül nyitottad meg ezt az oldalt, és nem működik a fenti gomb (nem lép be a demóba), akkor kattints ide, és lépj be a megnyíló bejelentkező oldalon keresztül a kék "Kipróbálás" gomb megnyomásával!