Hogyan működik?

A szintfelmérőnk egy 40 kérdéses feleletválasztós teszt, amelyben fele-fele arányban fogsz nyelvtani, valamint szókincset mérő kérdésekkel találkozni.

nyelvtani és szókincset mérő kérdések

A teszt 4 különböző tudásszinten (A1, A2, B1 és B2) tesz fel 10-10 kérdést egyre nehezedő sorrendben, amit a kérdésekre kapható pontszám is tükröz (1-4 pontot ér egy-egy helyesen megválaszolt kérdés szinttől függően). Így összesen legfeljebb 100 pont érhető el, ha mind a 40 kérdésre helyes választ adtál.

40 kérdés A1-B2 szinten

Fontos tudni ugyanakkor, hogy hibás válasz esetén mínusz pontot ad a rendszer. Erre azért van szükség, hogy arra sarkalljon téged, hogy bizonytalanság esetén - vagy ha nem tudod egyáltalán a választ -, inkább a "Nem tudom." válaszlehetőséget válaszd (amely 0 pontot ér), ne pedig a találgatást (ami hiteltelenné tenné a végeredményt).

pontlevonás jár a hibás válaszokért

A találgatással nagyobb eséllyel fogsz pontot veszíteni, ezért tényleg nem érdemes ezzel próbálkoznod. Hosszas tesztelés után ki merjük jelenteni, hogy ezen a teszten lehetetlen magas pontszámot elérni találgatással, sőt, inkább a túl alacsony pontszámokra szoktak a teszt kitöltői panaszkodni.

Tipp: Ha úgy érzed egy ponton a teszt kitöltése közben, hogy a kérdések kezdik meghaladni a tudásszintedet, nyugodtan szakítsd meg a kitöltést, és értékeltesd ki a kérdéssort, ugyanis a kérdések onnantól már csak nehezedhetnek, találgatni pedig - a fent leírtak alapján - úgysem érdemes.

A teszt végeztével vizuális visszajelzést kapsz arról, hogy a becsült tudásszinted hol helyezkedik el egy négyfokozatú skálán, középfokú szintig (B2) bezárólag, valamint a pontlevonásaidat is megtekintheted szintenként.

A tesztet többször is kitöltheted annak veszélye nélkül, hogy ugyanazt a kérdéssort kapnád meg újra, ugyanis a kérdések egy része, azok sorrendje, valamint a válaszlehetőségek sorrendje is változik minden egyes kitöltéskor. (Az azonban nem változik, hogy a kérdések egyre nehezednek.)

Ha készen állsz, az alábbi gombbal indíthatod a tesztet:

Kezdhetjük!

Sok szerencsét kívánunk! :)

• • •

ELŐFIZETÉSI AKCIÓ

Részletek »