Belépés Regisztráció

• • •

"Gyakorlat teszi a mestert." - ugye ismered ezt a mondást?

És azt tudod, hogy ez a nyelvtanulásra halmozottan igaz?


A tudás a gyakorlatból ered, a gyakorlat pedig a gyakorlásból. Az angolul kevésbé tudó embert nem csak a tudásának mértéke különbözteti meg az angolul jobban tudótól, hanem a nyelvi rutinjának mértéke is. Minden nyelvi bizonytalanság a gyakorlat hiányából fakad.

Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a célzott gyakorlás, pontosabban fogalmazva a megtanulandók kvízszerű felidézése a leghatékonyabb tanulási módszer, mégis a legtöbben a mai napig olvasgatással illetve magolással - vagy esetleg forradalmi nyelvtanulási módszerekkel - próbálkoznak.

Ebben a termékünkben lehetőséged olyan módon gyakorolni az angol nyelvet, hogy folyamatos visszajelzést kapsz az eredményességeden felül arról is, hogy a rendszerben megtalálható 23 (elsősorban nyelvtani) témakör közül melyek okoznak valójában nehézséget számodra, sőt, ezekben a témákban külön is van lehetőséged gyakorolni, így pótolhatod a hiányosságaidat és a szükséges szintre tudod fejleszteni a tudásodat.

Bár a legtöbb mai nyelvvizsgán ilyen klasszikus feleletválasztós tesztekkel már nem fogsz találkozni, ha alaposan feldolgozod a Tesztbank mind az 1000 kérdését, akkor azzal nem csak a nyelvtani tudásodat fejleszted, hanem vele párhuzamosan a szókincsedet, a szövegértésedet, valamint a fogalmazási készségedet is, amelyek együttvéve és külön-külön is elengedhetetlenek bármely nyelvvizsga bármely feladatának megoldásához.

Hogyan működik?
Rövid leírás

Az alapos feldolgozás a mi esetünkben azt jelenti, hogy nem csak a tesztet töltöd ki (akár gondolkodás nélkül is be lehet ugyebár tippelgetni a válaszokat), hanem a kitöltést követő kiértékelés során egyesével végignézed a válaszaidat, hogy mit rontottál el és miért, de még a helyes válaszaidnál is érdemes megnézni a fordítást, hogy valóban azt jelenti-e a mondat, amit gondoltál. (Sokszor előfordul, hogy bár helyes választ ad egy tanuló egy kérdésre, utólag kiderül, hogy a mondatot teljesen félreértelmezte, néha akár csak egyetlen ismeretlen vagy félreértett szó miatt.)

Ezt követően pedig érdemes megtekinteni a statisztikát, ahol a rendszer visszajelzi számodra, hogy mely témakörök okozzák a legnagyobb nehézséget, és azokban a témakörökben lehetőséged nyílik olyan gyakorlást indítani, amelyben csak az oda tartozó kérdéseket kapod meg. (Ezeknek a gyakorlásoknak az eredménye nem jelenik meg a statisztikában, hiszen ez a felzárkóztatás része a munkának.)

Gyakorlatilag úgy működik az oldal, mintha házi feladatként töltenéd ki a teszteket, majd utána kérdésenként megbeszélnéd a válaszaidat a tanároddal, hogy lásd, miben és miért hibáztál.


Mitől jobb ez a rendszer, mint egy tesztkönyv?
Kattints ide, és tudj meg többet róla!

A kérdések mindegyikénél a lehető legrészletesebb magyarázatot kapod meg arról, hogy miért az volt a helyes válasz, amelyik, és a többi miért hibás. Ráadásul még linket is találsz a legtöbb kérdésnél, amely arra a nyelvtani elméleti tananyagra mutat, amely kategóriába az adott kérdés tartozik, tehát nem csak azt jelzi vissza neked a rendszer, hogy pl. a névelők témakörében gyengébb a teljesítményed, de egy hivatkozást is mutat, ahol utána tudsz olvasni az adott témának.

Ennél már tényleg csak az lehet célzottabb gyakorlási módszer, ha egy magántanár segítségét veszed igénybe, csak az úgy már nagyságrendekkel többe kerül, mire ekkora anyagmennyiséget együtt átvesztek és átbeszéltek az órákon.

• • •

HIRDETÉS

Őszi előfizetési akciónk keretében most jelentős, 50% kedvezménnyel, mindössze 6 000 Ft-ért tudod megvásárolni Középfokú tesztbank nevű termékünket, amely mellé 1 hónapig ingyenes és korlátlan online tanári segítséget is igénybe tudsz venni.

Részletek »