Rövid, képes útmutató

  • 1. lépj a TESZT oldalra

  • 2. indíts el egy tesztet

  • 3. válaszolj a kérdésekre

  • 4. kattints a befejezéshez

  • 5. nézd át a válaszokat

  • 6. olvasd el a magyarázatokat is

  • 7. nézd meg a statisztikádat

  • 8. indíts típusgyakorlást

Részletes használati útmutató

Belépés az oldalra

Ezen a címen tudsz bejelentkezni az oldalra (vagy az oldalsávban - mobilon a lap alján - látható Felhasználói fiók menüpont alatti "Belépés a fiókba" linkre kattintva).


A megjelenő bejelentkező dobozba írd be az adataidat - a regisztráció során megadott e-mail címedet és jelszavadat, amelyekről visszaigazolást kellett kapnod elektronikus levélben a megadott címedre -, majd kattints a Bejelentkezés gombra. Ha nem tudsz valami miatt belépni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az info@angolozz.hu e-mail címen.

A kezdőlap

Bejelentkezés után a kezdőlapra jutsz. Ezen az oldalon találod a szintjelzőt és a naplódat.


A szintjelzőről azt tudod leolvasni, hogy a rendszerben található kérdések közül mennyit dolgoztál már fel, és hogy ezt milyen átlagos százalékos eredménnyel tetted.


A naplóba minden egyes gyakorlásod bekerül dátummal és a gyakorlás százalékos eredményével együtt. Amennyiben a teszted eredménye legalább 60%-os, egy csillagot is kapsz a naplóba a bejegyzésbe. 80%-tól két csillag jár, 100%-tól pedig három. (A csillagos tesztjeid számát külön kiírja a rendszer a STATISZTIKA oldalon.)

Az oldal fejlécében található linkekkel tudsz a további oldalakra (STATISZTIKA, TESZT és BEÁLLÍTÁSOK) navigálni, illetve kilépni a rendszerből.

A statisztika oldalMobil nézetben előfordulhat, hogy csak az ikonokat látod.

Ezen az oldalon az online aktivitásod részletes statisztikáját találod meg:

• hány kérdéssel gyakoroltál már összesen
• hány alkalommal gyakoroltál már
• teszteredményeid átlaga százalékosan
• csillagos (azaz legalább 60%-os értékelésű) tesztjeid száma
• az öt legproblémásabb kérdéstípusod a tesztjeid alapján

Amennyiben előfizettél az oldalra, a problémás típusokra kattintva úgynevezett tematikus gyakorlást tudsz elindítani, amelyek segítenek fejleszteni a tudásodat abban az adott témakörben. Ezek a gyakorlások 10 kérdésesek és nem számítanak bele az átlagodba.

Teszt indítása és kiértékeléseMobil nézetben előfordulhat, hogy csak az ikonokat látod.

A TESZT oldalon tudsz gyakorlást indítani a lap alján a Kezdhetjük! gomb megnyomásával. Ha előfizető vagy, akkor a teszt hosszát is beállíthatod 10 és 30 kérdés között.


A rendszer ezután generál neked egy kérdéssort, amelyben vegyesen szerepelnek a különböző kategóriákba (témakörökbe) tartozó kérdések. Alapvetően a még korábban fel nem merült illetve a nem helyesen megválaszolt kérdéseket veszi előre a rendszer a tesztek összeállításakor, de egy idő után természetesen a helyesen megválaszoltak is ismétlődnek.

Miután minden kérdésre jelöltél meg választ a három felkínált lehetőség közül (+ választhatod a "Nem tudom." opciót is), a rendszer kiértékeli a válaszaidat. (Amíg nem válaszoltál minden kérdésre, addig nem is tudod kiértékeltetni a tesztet.) Ilyenkor nem csak azt tudod meg, hogy a válaszod helyes volt-e, hanem részletes magyarázatot is kapsz mellé (gyakran egy link kíséretében, amely egy teljes nyelvtani magyarázó leckére mutat a tananyagok oldalon), valamint az angol mondat magyar fordítását is megkapod.

Javasoljuk, hogy a magyarázó részt - tehát a fordítást és a részletes magyarázatot is - minden kérdésnél, a helyesen megválaszoltaknál is olvasd el, hogy ezzel is mélyítsd a tudásod!

Beállítások oldalMobil nézetben előfordulhat, hogy csak az ikonokat látod.

Amennyiben előfizettél az oldalra, ezen az oldalon láthatod, hogy mennyi van még hátra az előfizetésedből.


Ha örökös licenced van, akkor azt fogod látni, hogy "Az előfizetésed soha nem fog lejárni.". Időalapú licenc esetén napra pontosan kiírja a rendszer, hogy mennyi ideig él még az előfizetésed, kérdésalapú előfizetés pedig a hátralevő kérdésszámot fogod itt látni.

Ugyanitt tudod megváltoztatni továbbá a regisztráció során megadott nevedet illetve e-mail címedet.

Ezen az oldalon tudod bekapcsolni az úgynevezett "Könnyített mód"-ot is, amely a 23 kérdéstípusból a 10 legnehezebbet kikapcsolja, így könnyebb kérdésekkel fogsz találkozni a tesztekben, ha élsz ezzel a lehetőséggel.