Gyakori kérdések

Ez a tesztbank mennyire alaposan készít fel a nyelvvizsgára?

Bár a nyelvvizsgán nem is biztos, hogy találkozol ilyen (feleletválasztós) nyelvtani teszttel, illetve az ilyen feladattal megszerezhető pontszám önmagában nem elegendő ahhoz, hogy elérd a minimum szintet, mégis nagy hasznát tudod venni az ilyen típusú felkészülésnek, hiszen nem csak erre a konkrét feladattípusra készülsz fel általa, hanem általában a nyelvhelyességedet javítod, amely elengedhetetlen MINDEN részfeladatban a nyelvvizsgán. Közvetve pedig a szókincsedet is bővíted a segítségével, valamint a fogalmazási készségedet és a szövegértésedet is fejleszted, amelyeknek nem csak írásban, hanem szóban is nagy hasznát fogod venni.

Mennyit érdemes gyakorolni vele?

Két alapszabály van:

1) gyakorolj minél többet; valamint
2) gyakorolj minél gyakrabban.

A gyakorlat azt mutatja, hogy az utóbbi - a rendszeresség - a legfontosabb. Inkább gyakorolj három alkalommal 10 kérdéssel, mint egy alkalommal 30-cal! Az az ideális, ha mindennap gyakorolsz, lehetőleg többször is (több alkalommal egy napon belül). A tapasztalat azt mutatja, hogy sok kicsi (gyakorlás) sokra megy!

Milyen eredménytől számít jónak a tesztátlagom?

A középfokú nyelvvizsgán mindig 60%-os összteljesítményt kell nyújtani, amit nehéz összevetni az e tesztbankban nyújtott teljesítménnyel - hiszen a nyelvvizsgán más jellegű feladatok formájában kell számot adnod a tudásodról -, mi mégis azon a véleményen vagyunk, hogy legalább 80%-os szintet kell megütnöd ebben a rendszerben ahhoz, hogy nyugodt szívvel futhass neki az éles vizsgának. Ez természetesen az összes kérdés feldolgozása után kapott átlagra értendő.

Nem lesz túl nehéz ez az anyag nekem?

Egyáltalán nem gond, ha a tudásod nem éri még el a középfokú szintet (vagyis ha a tesztjeid összesített átlaga 60% alatt marad). A tesztekben felmerülő kérdések típusát és nehézségét ugyan nem tudod befolyásolni - hiszen a rendszer vegyesen és véletlenszerűen válogatja össze a kérdéssorokat számodra -, ám a folyamatos gyakorláson keresztül a nehezebb témákörökből is alaposan fel tudsz készülni. Különösen igaz ez akkor, ha használod a problémás típusok listájából indítható tematikus gyakorlást. (Ehhez előfizetőnek kell lenned.)

Az esetleges alacsony teszteredmények ne vegyék el a kedvedet a gyakorlástól! Többször is nekifuthatsz ugyanazon kérdés megválaszolásának a későbbi tesztkitöltések során, tehát hosszabb távon eredményesen tudsz felkészülni a nehezebb témák nehezebb kérdéseiből is. Ráadásul bekapcsolhatod a Könnyített módot is a BEÁLLÍTÁSOK oldalon, ha a legnehezebb témákat átmenetileg hanyagolni szeretnéd.