Íme néhány tipikus példa arra, hogy kik tudják hasznát venni a különböző termékeinknek illetve szolgáltatásainknak:

Norbert hamarosan állást szeretne váltani, de az álom pozíciójától egy angol nyelvű interjú választja el, ezért az Állásinterjú tréning segítségével önállóan készül fel az angol nyelvű megmérettetésre.
Dóra napi szinten használja az angolt a munkája során egy informatikai cégnél. Nagy segítség számára, hogy a Privát online tanfolyam "Irodai, üzleti és informatikai" párbeszédes csomagjával naprakészen tudja tartani a nyelvtudását.
Szabolcs nyelvvizsgára készül, amihez tanári segítségre van szüksége, de nincs pénze magántanárra, egy csoportos tanfolyamon pedig nem tudna kellően célzott segítséget kapni, ezért óradíj alapú, online levelező segítséget vesz igénybe tőlünk.
Móni érettségire készül a Középfokú tesztbank segítségével. Sokáig az ingyenesen elérhető licencet vette igénybe, de aztán fizetősre váltott, és nem bánta meg: most már minden tesztkérdést és funkciót korlátlanul elér az oldalon, és sokat tanul a gyakorlásokból és a magyarázatokból.
Károly külföldre készül dolgozni, amihez minél jobban meg kellene tanulnia angolul, de tanárhoz vagy tanfolyamra járni nincs ideje, ezért a Privát online tanfolyam "Külföldi utazás és munka" párbeszédes csomagjával, a napközbeni üresjáratait kihasználva tanul.
Laurának alapvetően jól megy az iskolában az angol, de néha kell neki egy kis segítség. Ilyenkor az ingyenes Tananyagok oldalt böngészi, ahol a nyelvtani leckéken, szószedeteken, hanganyagokon és olvasmányokon felül is sok hasznos infót talál.
Miklós magabiztos alapokkal rendelkezik angolból, és elsősorban a beszédkészség érdekli, ezért a Privát online tanfolyam "Kérdések és válaszok" párbeszédes csomagját használja. Most éppen az ismerkedést tanulja.
Vanda egyszerűen csak szeretne megtanulni angolul, nyelvvizsgára nem vágyik. Azért a Privát online tanfolyam kredites előfizetését választotta, mert így szabadon, saját magának tudja összeállítani a tanmenetét.
Tamás éppen a középfokú nyelvvizsgájára tanul. Erre a célra a Középfokú tesztbankot használja, amelynek a nyelvtani gyakorló és a 2000 szavas szókincsfejlesztő része is nagy segítséget jelent számára.
A fent szereplő karakterek nem valós személyek, csak a példa kedvéért találtuk ki őket.