Mi ez?

Az úgynevezett szókincsfejlesztő modul egy kiegészítő szolgáltatásunk, egy olyan különleges szókincs oktató rendszer, amelynek - tudomásunk szerint - az egész világon nincsen párja. Ez a modul egyesíti magában a különféle "klasszikus" szótanuló módszerek legtöbb előnyét, sőt, túl is mutat azokon. Segítségével minden más módnál hatékonyabban tudod elsajátítani online tanfolyamaink anyagainak szókincsét.

Hogyan működik?

Képzeld el, hogy van egy nagy bugyor, amelyben azok a szavak illetve kifejezések találhatók meg, amelyeket meg szeretnél tanulni. Most túrj bele ebbe a nagy kupacba, válogass ki belőle egy tetszőleges mennyiségű elemet, és kezdj el velük gyakorolni különféle feladatokon keresztül, például feleletválasztós vagy beírós formában. A gyakorlás addig tart, amíg minden kérdésre helyes választ nem sikerült adnod. Ha pedig végeztél, nekifuthatsz egy újabb körnek.
Mindeközben a rendszer számon tartja, hogy az egyes szócikkekkel hány alkalommal gyakoroltál, és hogy hányszor tudtad helyesen felidézni őket. Ezekből az adatokból aztán megállapítja, hogy mely szócikkeket veheted már megtanultnak, valamint statisztikát állít fel, amelynek segítségével nem csak a fejlődésedet követheted nyomon, hanem a következő kérdéssorok beállításait is módosíthatod. Így aztán ezzel a módszerrel egyszerre méred a tudásodat, gyakorolsz, valamint tanulod is a még nem megjegyzett elemeket.

Mitől olyan kivételesen hatékony ez a módszer?

Rendszerünk ötvözi a különféle klasszikus szókincsfejlesztő módszerek minden előnyét, ráadásul - miután online, azaz virtuálisan működik - olyan pozitív tulajdonságokkal és előnyökkel is rendelkezik, amelyek az "offline" módszerek esetében elképzelhetetlenek.

Ma már bizonyított tény, hogy nem az egyszerű ismételgetés, hanem a tesztelés a hatékony tanulás kulcsa. A mi rendszerünk ebből a felismerésből kiindulva született meg - a szókincset játékos formában, tesztelésen keresztül segítünk elsajátítani, ám egy minden korábbinál testreszabhatóbb és teljeskörű nyelvoktató program formájában.

A legfontosabb ütőkártya azonban az, hogy - más szótanító rendszerektől eltérően - mi nem a te megítélesedre bízzuk, hogy megtanultad-e az adott szócikket, hanem a rendszer dönti el a válaszaid alapján, hogy valóban emlékszel-e rá. (Az ismert és népszerű szótanító programok általában csak rákérdeznek, hogy emlékszel-e az adott szóra vagy kifejezésre. Mi ezt nem tartjuk elégséges bizonyítéknak.) Ez biztosítja, hogy valós képet kapj az aktív szókincsedről.

Hogy működik ez a gyakorlatban?

Online tanfolyamaink szerves részét képezi ez a programmodul. Az úgynevezett szókincsfejlesztő leckék anyagából van lehetőséged a rendszeren belül különféle kérdéssorokat generáltatni a rendszerrel, méghozzá a te általad megadott szűrők segítségével. Szűrhetsz például anyagrészekre vagy szófajokra, valamint a teszt hosszát és a kikérdezés nyelvének irányát is te állíthatod be tetszés szerint.