Gyakorlati leckék

Ezek 20 kérdéses gyakorló tesztsorok egy-egy konkrét témakörben vagy több témakör összefoglalásaként.

Általában 2-4 különböző típusú feladatból állnak, de vannak homogén (20 azonos típusú kérdést tartalmazó) változatok is. Többségükben nyelvtani kérdéseket tartalmaznak, de akadnak szókincs témájú illetve a párbeszédes leckékhez kapcsolódó (szövegértős) kérdéssorok is közöttük.

A tesztsor kiértékelése után minden egyes kérdés magyarázata megtekinthető annak fordításával egyetemben, valamint meg is hallgatható a helyes válasz.

A gyakorlati leckék korlátlan alkalommal kitölthetők, és csak a legjobb százalékos eredményük számít bele a statisztikába.

Szókincsfejlesztő leckék

Úgynevezett lecke nézetben (a LECKÉK oldalról indítva el őket) egyszerű szószedetek valamilyen témakörben, szófaj szerint csoportosított, ábécé szerinti sorrendben megjelenített szócikkekkel. Ilyenkor csak megnézni és meghallgatni lehet a bennük található elemeket.

A szócikkekkel a valódi munka, az interaktív gyakorlás a szókincsfejlesztő modulban történik, amely az ilyen típusú leckék aljáról, valamint a kezdőlap megfelelő részéről, illetve a SZÓKINCS oldalról indítható el.

Párbeszédes leckék

Az ilyen típusú leckéket csak olvasni és hallgatni lehet, de érdemes alaposan feldolgozni őket! (Különösen, ha van hozzájuk kapcsolódó gyakorlati lecke is.)

Ezek a leckék többnyire rövidebb párbeszéd részleteket tartalmaznak, illetve több lehetséges válaszlehetőséget ugyanarra a kérdésre. Valójában tehát ezek is a szókincs bővítését szolgálják, ám nem csak a szavak szintjén, hanem szituációkba helyezett mondatok formájában.

Érdemes tehát végig olvasni őket, valamint a hanganyagokat is végig meghallgatni melléjük.

A LECKÉK oldal

A háromféle lecketípus közül a párbeszédes leckéket csak erről az oldalról lehet megnyitni, valamint a szókincsfejlesztő leckék is csak innen nyithatók meg szószedet nézetben. A gyakorlati leckék innen és a kezdőlap Napló dobozából is megnyithatók.

Ezen az oldalon a gyakorlati leckék listájában látható, hogy hány alkalommal és milyen legjobb százalékos eredménnyel lettek kitöltve az egyes leckék. A szókincsfejlesztő leckék listájában az látható, hogy hány szócikk szerepel az egyes leckékben, valamint az is, hogy a szócikkek hány százaléka kapott már zöld (megtanult) minősítést.

• • •

Próbáld ki most!

A fenti gomb megnyomásával azonnal, regisztráció nélkül be tudsz lépni termékünkbe, és ki tudod próbálni nyelvoktató rendszerünket működés közben. A belépés ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel nem jár.