Hogyan működik?

1. lépés

Indíts el egy kérdéssort a TESZT oldalon.

2. lépés

Töltsd ki a tesztet a legjobb tudásod szerint. Figyelmesen olvasd el a mondatot és a válaszlehetőségeket is! Ha pedig nem tudod a választ vagy bizonytalannak érzed magad, inkább válaszd a "Nem tudom." válaszlehetőséget, hogy a rendszer megjegyezhesse, hogy abban az adott témában még van hova fejlődnöd.

3. lépés

A kitöltést követően alaposan nézd át a teszt kiértékelését! Ne azt nézd elsősorban, hogy hány százalékot értél el a tesztben! Nem gond, ha nem hibátlan a teszted, de az sem, ha alacsony százalékot értél el. A lényeg, hogy a kiértékelésben olvasható fordításokon és magyarázatokon keresztül lásd és megértsd a hibáidat, mert ez segíti a fejlődésedet, hogy helyes választ adj majd, amikor a következő alkalommal kapod ugyanezt a kérdést.
Fontos, hogy a fordítások segítségével ellenőrizd, hogy jól értetted-e a kérdéseket. (Ez a helyesen megválaszolt kérdésekre is igaz, de azoknak a fordításait és magyarázatait csak előfizetőként láthatod.) A fordítások ráadásul a szókincsedet és a szövegértési készségedet is javítják.

4. lépés

Rendszeres időközönként nézd meg a STATISZTIKA oldalon, hogy mely témákban hibázol a legtöbbet, mert azokat a témaköröket érdemes átismételned, például az ingyenes tananyagaink között. (Ide mutató linkeket a tesztek kiértékelésében is találsz kérdésenként.) A toplista elemeire kattintva ráadásul az adott témakörből gyakorló tesztsort tudsz indítani, hogy jól be tudd gyakorolni az adott témát. (Ezeknek a teszteknek az eredménye nem tárolódik el a statisztikában és nem befolyásolja az átlagodat, ám ugyanúgy részletes kiértékelést olvashatsz a kérdések kapcsán.)

5. lépés

Indíts egy újabb tesztet, és folytasd a gyakorlást! Soha nem fogod kétszer ugyanazt a kérdéssort kapni (de még csak hasonlót sem), mert a rendszer a korábbi tevékenységed figyelembevételével állítja össze a tesztet, ügyelve arra, hogy változatos tesztsort kapjál, amelyben a még elő nem fordult illetve a korábban hibásan megválaszolt kérdések élveznek előnyt.
Ráadásul a kérdésekre adott válaszlehetőségek is minden egyes újbóli kitöltéskor variálódnak, tehát nem is lehet a helyes válaszokat a kérdések illetve válaszlehetőségek sorszáma alapján megjegyezni, így az 1000 kérdéssel több ezer kérdésnyi terjedelemben tudsz változatosan és élvezetesen gyakorolni.
Végezetül folytasd a gyakorlást mindaddig, amíg azt nem érzed, hogy elérted azt a szintet, amit szerettél volna. Ennek nem is kell feltétlenül valamekkora adott értéknek lennie százalékosan, bár azt javasoljuk neked, hogy 60% alatti összesített átlaggal ne elégedj meg, de még jobb a 80%.
Eredményes gyakorlást és vizsgafelkészülést kívánunk!