Miben jobb ez a rendszer, mint egy tesztkönyv (vagy a legtöbb angol teszteket kínáló honlap)?

1. Megmutatja az angol tesztkérdések (mondatok) magyar fordításait.

Ez egy nagyon hasznos funkció, mert ellenőrizheted, hogy jól értetted-e a mondatot, illetve új szavakat vagy kifejezéseket tanulhatsz belőle, tehát bővítheted a szókincsedet.

2. Részletes magyarázatot ad arra, hogy miért az a helyes válasz, ami, és hogy a többi válaszlehetőség miért nem az.

Ez azért hasznos, mert előfordulhat, hogy bár jó választ adtál a kérdésre, a válasz helyességének valódi oka nem az volt, amire te gondoltál. Továbbá akkor is hasznos ez, ha csak megérzésből válaszoltál.

3. A magyarázaton felül a legtöbb kérdésnél nyelvtani lecke érhető el egyetlen kattintással, amely részletesen kifejti azt a nyelvtani témát, amely a megoldás magyarázatának alapjául szolgál.

Így a gyakorlás ismétlésbe illetve tanulásba mehet át, amin egy problémás - vagy netalán teljesen ismeretlen - téma merülne fel a tesztkérdések között.

4. Megjegyzi, hogy mely kérdésekkel gyakoroltál már (valamint azt is, hogy sikerült-e helyesen megválaszolnod őket), amelyből részletes statisztikát készít. Ennek segítségével jól nyomon tudod követni a gyakorlásaid és a fejlődésed ütemét egyaránt.

Éles ellentétben egy papíralapú könyvvel - illetve a legtöbb nem interaktív honlappal, ahol ilyen feleletválasztós teszteket tudsz kitölteni -, a mi rendszerünk megjegyzi, és kíméletlenül vissza is jelzi neked, hogy mennyit (nem) gyakoroltál az oldalon, valamint azt is egyértelműen láthatod, hogy fejlődsz-e.

5. Megjegyzi a rossz válaszaidat, és ezek típusait összesítve megmutatja neked, hogy melyek a fejlesztésre szoruló témaköreid.

Nyilván te is azt szeretnéd, ha csak azokra a területekre kellene koncentrálnod a felkészülésben illetve ismétlésben, ahol hiányosságaid vannak. A mi rendszerünk pontosan kijelzi neked, hogy mely témakörök mennek nehezen számodra, hogy ezzel is segítse a munkádat.

6. A problémás témakörökkel - amennyiben rendelkezel előfizetéssel - külön gyakorlást is tudsz indítani, és így célzottan fejlesztheted a nyelvtudásodat.

Amikor már látod, hogy mely témakörök nem mennek jól, nem kell elkezdened keresgélni hozzá anyagokat, mert egy kattintással gyakorlást tudsz indítani az adott, problémás témakörben. (Természetesen az ilyen gyakorlások végén is megtalálod a magyarázatokat és a nyelvtani leckék linkjeit, amelyek segítségével fejlesztheted a tudásodat az adott területen.)

7. Mindig olyan kérdéssorokat állít össze neked, amelyekben új, vagy a már gyakoroltak közül a helytelenül megválaszolt kérdések szerepelnek, így a lehető legtovább tudsz gyakorolni zavaró ismétlődések nélkül.

A kérdéssorok változatossága (ide tartozik az is, hogy a kérdéseken belüli válaszlehetőségek sorrendje is mindig változik) azt a célt szolgálja, hogy akkor se váljanak unalmassá illetve kiismertté a kérdéssorok, ha olyan tesztkérdések vannak benne, amelyek már felmerültek a korábbi gyakorlásaid során. Így a számodra elérhető számú kérdés mennyiséggel tovább tudsz élvezhetően gyakorolni.